Gallup: Trumpi reiting on kõrgem kui kunagi varem (1)

BNS
Copy
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Drew Angerer / AFP

USA presidendi Donald Trumpi reiting on pärast eriprokurör Robert Muelleri raporti avaldamist ja positiivseid uudiseid riigi majandusolukorrast kõrgem kui kunagi varem, selgus arvamusuuringute firm Gallup küsitluse tulemustest esmaspäeval.

Trumpi tegevusega oli 30. aprillil lõppenud kahenädalasel perioodil rahul 46 protsenti küsitletutest. Märtsi alguses oli see näitaja 39 protsenti.

«Lisaks Muelleri raporti esialgsele tõlgendusele, mis Trumpi väitel vabastas ta süüdistustest, et tal oli kokkumäng Venemaaga, on majandus pakkunud ameeriklastele mitmeid põhjuseid vaadata heatahtlikumalt Trumpile,» ütles Gallup.

Samast küsitlusest selgus ka tõsiasi, et Trumpi tegevusega ei ole rahul 50 protsenti vastanutest. 10. märtsil oli neid 57 protsenti.

Küsitlus viidi läbi enne seda, kui sai avalikuks, et Mueller oli kirjutanud justiitsministrile Bill Barrile ja väljendas rahulolematust selle kohta, kuidas too oli uurimise tulemused kokku võtnud.

Küsitlus eelnes ka Barri keeldumisele anda tunnistusi esindajatekoja komitees.

Demokraadid on süüdistanud Barri selles, et ta ei andnud üle redigeerimata varianti Muelleri raportist Venemaa sekkumisest 2016. aasta USA presidendivalimistesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles