Indoneesia teatas IS-iga seotud rünnakute nurjamisest

Copy
Indoneesia presidendikandidaat Prabowo Subianto võtab 30. märtsil valimisdebatis sõna ning vastaskandidaat Joko Widodo istub ja kuulab, mis tal öelda on.
Indoneesia presidendikandidaat Prabowo Subianto võtab 30. märtsil valimisdebatis sõna ning vastaskandidaat Joko Widodo istub ja kuulab, mis tal öelda on. Foto: WILLY KURNIAWAN / REUTERS / Scanpix

Indonessia võimud nurjasid äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) seotud mässuliste plaani korraldada presidendivalmiste tulemuste teatavakstegemise ajal mitu pommiplahvatust, teatas politsei esmaspäeval.

Nädala jooksul peeti mitmes piirkonnas, seal hulgas Sumatral ja pealinna Jakarta lähedal kinni kaheksa kahtlusalust.

Nad on IS-ile truudust vandunud kohaliku rühmituse Jemaah Anshurat Daulah (JAD) liikmed, keda süüdistatakse ka eelmise aasta enesetapurünnakutes kolmele kirikule.

Rühmitus kavatses õhkida pommid mitmes kohas 22. mail, kui tehakse teatavaks valimistulemused.

Kardetakse ka tänavameeleavaldusi, sest erukindralist presidendikandidaat Prabowo Subianto on hoiatanud, et rahvas võib ulatuslike valimispettuste vastu tänavatele tulla.

Subianto on lubanud tulemused vaidlustada, kui president Joko Widodo peaks võitma ja teise ametiaja saama.

Politsei pressiesindaja Dedi Prasetyo ütles, et rühmitus kavatses võtta sihikule politseijaoskonnad ja kasutada ära valimistulemuste teatavakstegemisega kaasneda võivat kaost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles