Prantsuse politsei pidas kinni teismelise pantvangistaja

BNS
Copy
Sündmuskoht.
Sündmuskoht. Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

Neli naist, kes Prantsusmaal Toulouse'i eeslinna baaris viis tundi relvastatud teismelise käes pantvangis olid, on elusalt ja tervelt vabastatud, teatasid võimud.

Seitsmeteistaastane panvangivõtja redutas veel paar tundi üksi Blagnacis asuvas baaris, kuni ta pikkade läbirääkimiste järel lõpuks kinni peeti, kirjutas Twitteris siseminister Christophe Castaner.

Pea 18-aastasel teismelisel on politseis pikk register vägivallategudest muu hulgas politsei vastu. Ent ta on toime pannud ka röövimisi ning vägivallatsenud «kollavestide» meeleavaldusel, mille ajal ta kinni peeti," ütles Toulouse'i peaprokurör Dominique Alzeari pressikonverentsil. 

Isik, kelle nime ei ole nimetatud, tungis baari pärastlõunal, tulistades kaks lasku ja ähvardades väidetavalt avada tule politsei pihta, kui nood peaksid lähenema. 

«Ta jättis koju kirja, milles näis olevat küllalt depressiivne või siis vähemalt mures oma tervise pärast,» lausus Alzeari, kelle sõnul mainis noormees ka kollavestide liikumist, kuid lisas, et tema kavandatav tegu ei ole nii muljetavaldav.

Blagnaci võimud teatasid juba varem, et terroristlikku motiivi ei kahtlustata. Sama meelt oli ka politsei. 

Ründaja vabastas esmalt baari omaniku ning veidi aega hiljem ülejäänud kolm naist, kelle seas olid ka baari töötajad. 

Politseinikud olid toonud läbirääkimistele appi ka noormehe ema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles