Auschwitzi muuseumi ärritas koonduslaagri pildiga miniseelikute müük (1)

Copy
Kolmapäeval tehtud kuvatõmmus Austraalia firma Redbubble veebilehelt, kus olid müügil Auschwitzi koonduslaagrit kujutavad rõivad ja sisustuskaubad.
Kolmapäeval tehtud kuvatõmmus Austraalia firma Redbubble veebilehelt, kus olid müügil Auschwitzi koonduslaagrit kujutavad rõivad ja sisustuskaubad. Foto: AP/Scanpix

Poolas asuv Auschwitzi muuseum protestib Austraalia internetipoe vastu, mis müüb koonduslaagri piltidega miniseelikuid, patju ja kotte.

Muuseum ütles Twitteris, et pildid natside koonduslaagrist, kus Teise maailmasõja ajal suri 1,1 miljonit inimest, mõjuvad riideesemetel häirivalt ja lugupidamatult.

Muuseum tunneb kohustust protestida, lisas selle pressiesindaja Łukasz Lipiński APga vesteldes.

Austraalia firma Redbubble, kes laseb kunstnikel T-särke ja teisi tekstiilist toodeteid kujundada ja müüb neid internetis, lubas Auschwitzi-esemed kohe müügilt kõrvaldada ja kinnitas, et need ei ole firma põhimõtetega kooskõlas.

Müügil olid miniseelikud, padjad ja kandekotid, millel kujutatud sünged mustvalged pildid koonduslaagrist pärast Teise maailmasõja lõppu ning raudteerööpad, mida mööda toodi rongidega Auschwitzi ja selle gaasikambritesse inimesi.

Aastatel 1940–1945 tapeti Auschwitzis või suri seal nälja, ränga töö ja haiguste tõttu üle miljoni inimese, neist enamik juudid, kui ka roomasid, poolakaid, vene sõjavange ning teisi inimesi, kelle Natsi-Saksa võimud olid saatnud okupeeritud Poolas tegutsenud laagrisse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles