Liège´is toimunud rünnak vapustas kohalikke

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabitöötajad ja politseinikud Liège´i kesklinnas.
Kiirabitöötajad ja politseinikud Liège´i kesklinnas. Foto: SCANPIX

Belgia meedia teatel pole paljud inimesed suutnud toibuda täna Liège´is toimunud rünnakust, milles lisaks enesetapu teinud ründajale sai surma kolm ja viga 75 inimest.

Paljud ründaja eest pagenud inimesed on endiselt  veristel tänavatel ning nutavad. Ka mitu tundi pärast rünnakut on kuulda veel kiirabiautode sireene ning politseikopterite mürinat.

«Me kuulsime kahte kõrvuluksutavat kärgatust ja seejärel mitmeid plahvatusi. Inimesed jooksid kõikjal,» kirjeldas kohalik pagar Patricia Belgia telekanalile RTL-TV. «Me sulgesime ukse, kustutasime tuled ja peitsime end koos klientidega leti taha,» lisas ta.

Sarnaselt Patriciale pagesid ka paljud teised rünnaku hetkel Liège´i kesklinnas viibinud inimesed ründaja eest poodidesse, kirikutesse ja teistesse avalikesse hoonetesse.

«Ma nägin meest, kes vehkis käega ning viskas midagi bussipaviljoni. Ma kuulsin plahvatust. Ta pööras ümber, võttis midagi kätte ning tõmbas splindi välja. Ma hakkasin jooksma,» kirjeldas sündmuspaigal viibinud ajakirjanik Nicolas Gilenne, kelle sõnul tegutses ründaja üksi ja kontrollis väga hästi oma tegevust.

«Ta tahtis tekitada vigastusi võimalikult paljudele inimestele. Ma kuulsin nelja plahvatust ja tulistamist,» täpsustas Gilenne.

Belgia meedia teatel pani rünnaku toime 1978. aastal sündinud Nordine Amrani, kes on varem kohtulikult karistatud ning kes pidi täna ilmuma ülekuulamiseks politseijaoskonda, kuhu ta aga ei saabunud. Teo motiiv on aga esialgu teadmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles