Video: jalaproteesiga tantsu vihtuv afgaani poiss vallutab südameid

Copy
Viieaastane Ahmad Sayed Rahman kaotas jala olles vaid kaheksa kuu vanune. Täna tunneb ta suurt rõõmu jalaproteesist, mis võimaldab tal hoogsal sammul tantsu vihtuda.
Viieaastane Ahmad Sayed Rahman kaotas jala olles vaid kaheksa kuu vanune. Täna tunneb ta suurt rõõmu jalaproteesist, mis võimaldab tal hoogsal sammul tantsu vihtuda. Foto: WAKIL KOHSAR / AFP / SCANPIX

Ahmad Rahman oli vaid kaheksakuune, kui tema koduprovintsist Afganistanis sai valitsusvägede ja Talibani võitlejate lahingutanner. Poiss sai viga maamiiniplahvatuses ja tema jalg tuli amputeerida. 

Rahman on üks kümnetest tuhandetest Afganistani inimestest, kes on sõja tõttu jäseme kaotanud, aga video temast jalaproteesiga tantsu vihtumas pakub lootust ja rõõmu paljudele. 

Videoklipp võeti üles Afganistani pealinnas Kabulis asuvas Punase Risti ortopeediakliinikus füsioterapeut Mulkara Rahimi poolt ja selle avaldas sotsiaalmeedias sama kliiniku töötaja Roya Musawi. 

Poiss tundis selget rõõmu selle üle, et sai uue jalaproteesi. Tegemist on tema jaoks juba neljanda proteesiga, sest kasvuealise poisina vajab ta aeg-ajalt uut tehisjäset.

Jalaproteesiga tantsiv Ahmad Sayed Rahman vallutab südameid kogu maailmas.
Jalaproteesiga tantsiv Ahmad Sayed Rahman vallutab südameid kogu maailmas. Foto: WAKIL KOHSAR / AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles