Observer: Brexiti partei saaks valimistel 34 protsenti häältest (1)

BNS
Copy
Brexit Partei liider Nigel Farage.
Brexit Partei liider Nigel Farage. Foto: PA Wire/Scanpix

Euroopa Liidu vastase Nigel Farage'i Brexiti Partei on Euroopa Parlamendi valimiste eel kahe nädalaga kahekordistanud oma edumaad teiste Briti erakondade ees.

Täna ajalehes Observer avaldatud värske europarlamendi valimisküsitluse tulemuste kohaselt koguks tema hiljuti loodud erakond 34 protsenti häältest. Kahe nädala eest oli nende toetus seitse protsenti madalam.

Opositsiooniline Tööpartei on hetkel populaarsuselt teine 21 protsendiga häältest, peaminister Theresa May konservatiivid aga peavad leppima vaid 11 toetusprotsendiga.

Konservatiivide toetus on seoses Brexiti lõputu venimisega järsult langenud.

Konservatiividest seadusandjate komitee juht Graham Brady ütles laupäeval rahvusringhäälingule BBC, et Briti peaminister Theresa May peaks oma ametist lahkumise päeva tegema teatavaks järgmisel nädalal.

«Mul on väga raske uskuda, et sealtkaudu tuleks mingit mõistlikku otsust,» sõnas Brady.

May on mitu nädalat pidanud kõnelusi Tööparteiga, et leida Brexiti osas kompromiss, kuid praegu edusammudest neil läbirääkimistel märke ei ole.

Teisipäeval oli peaminister sunnitud tunnistama, et Ühendkuningriik peab osalema Euroopa Parlamendi valimistel 23. mail, pea kolm aastat pärast Brexiti referendumit, kus otsustati blokist lahkuda.

Algse kava kohaselt pidanuks Suurbritannia juba 29. märtsil blokist lahkuma.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles