Sõda paiskas Donbassi ajas tagasi

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Mässulised löödi 2014. aastal küll Slovjanski külje all Narva tänaval asuvast haiglast minema, kuid hoone hävis kaudtule tõttu pea täielikult. 
Mässulised löödi 2014. aastal küll Slovjanski külje all Narva tänaval asuvast haiglast minema, kuid hoone hävis kaudtule tõttu pea täielikult. Foto: Andrii Kovalenko

Päevi näinud automaati, T-särki ja kuulivesti kandev Ukraina sõjaväelane peatab Mariupoli sadamalinna suunduvale neljarealisele kiirteele püstitatud kontrollpunktis Volkswageni minibussi.

Bussijuht esitab ilma küsimust ootamata juba pähe kulunud lause: «Tuleme Sjevjerodonetskist, läheme Mariupolisse, bussis on kümme välisajakirjanikku sõbralikest riikidest: noh, Bulgaariast, Eestist ja nii edasi.» Sõjaväelane palub uksed avada, tutvub dokumentidega ja annab mõne minuti pärast loa teekonda jätkata.

Kontrollpunktid, mille kõrvale on rajatud kaevikud ja varjendid, on praeguseks saanud paratamatuks osaks Donetski ja Luganski oblasti igapäevaelust. Põhjuseks sõda Venemaa toel tegutsevate Ida-Ukraina mässuliste ja Ukraina vahel, mis on viie aastaga nõudnud hinnanguliselt 13 000 inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles