Skvernelis jääb lubaduse juurde valimiskaotuse korral ametist lahkuda

BNS
Copy
Leedu peaminister Saulius Skvernelis.
Leedu peaminister Saulius Skvernelis. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix Baltics

Leedu Talurahva ja Roheliste Liidu ridades presidendiks kandideeriv peaminister Saulius Skvernelis ütles, et jääb lubaduse juurde ametist lahkuda, kui ei pääse presidendivalimistel teise vooru.

«Ma võin kinnitada, et kui me täna kaotame, siis ma annan 12. juulil kindlasti sisse oma lahkumisavalduse,» ütles Skvernelis ajakirjanikele.

«Ma olen oma arvamust väljendanud ehk kui ma jään kolmandaks või veel allapoole, siis kindlasti mitte,» vastas Skvernelis, kui temalt küsiti, kas ta jääb uuesti nimetamise korral edasi peaministriks.

Skvernelis nõustus nädala algupoolel parteiliidri Ramūnas Karbauskise ettepanekuga minna presidendi- ja europarlamendi valimiste kaotuse järel opositsiooni.

Skvernelis ütles, et partei kaotaks, kui ta ei pääse presidendivalimistel 26. maiks plaanitud teise vooru.

Juhul kui erakond võidab europarlamendi valimistel rohkem mandaate kui praegu, oleks see võit, lisas peaminister.

«Kui inimesed otsustavad, poliitika mida meie valitsus on kaks ja pool aastat ajanud - meie sotsiaalküsimuste, korruptsioonitõrje, läbipaistvuse ja jätkusuutliku majanduskasvu poliitika - ei ole vastuvõetav, siis miks peaks seda rahvale peale suruma?» küsis Skvernelis retooriliselt.

Leedu Talurahva ja Roheliste Liidu esimees Karbauskis on öelnud, et tema partei lahkub valitsusest, kui see kaotab presidendivalimised ja europarlamendi valimised.

Plaanile on toetust väljendanud ka suurem osa partei seimifraktsioonist.

Leedu presidendivalimiste esimene korraldati 12. mail ja teine 26. mail. Eurovalimisi peetakse samuti 26. mail ja Leedul on Euroopa Parlamendis 11 mandaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles