Venemaal taga kiusatud Jehoova tunnistajate arv on kahekordistunud

Copy
Venemaal kuueks aastaks vangi mõistetud Taani päritolu Jehoova tunnistaja Dennis Christensen.
Venemaal kuueks aastaks vangi mõistetud Taani päritolu Jehoova tunnistaja Dennis Christensen. Foto: Juri Temirbulatov / AP / Scanpix

Sel aastal on Venemaal kriminaalkorras karistatud Jehoova tunnistajate arv pea kahekordistunud, ulatudes kokku 154 usklikuni.

Õigusühendus Memorial teatas täna, et Venemaal on selle aasta veebruari ja mai vahel vahistatud või muul moel kriminaalkorras karistatud veel 75 Jehoova tunnistajat, keda süüdistatakse äärmusluses.

Kokku on Venemaal kriminaalkorras karistatud Jehoova tunnistajate arv tõusnud 154-ni.

«Me peame jätkuvalt vahistatud või koduarestis Jehoova tunnistajaid poliitvangideks ja kutsume üles neid koheselt vabastama,» teatas Memorial täna.

Hinnanguliselt viibib vahi all 22 Jehoova tunnistajat, 33 inimest on määratud koduaresti. Lisaks on 99 Jehoova tunnistajat karistatud muul viisil, näiteks reisikeeldude ja liikumiskeeldudega või on nad vabastatud kautsjoni alusel.

Jehoova tunnistajate Venemaa kodulehel on toodud välja 153 poliitvangi, kellest 24 viibib vahi all. Muu hulgas on vangistatud Taani kodanik Dennis Christensen, kellele määrati veebruaris kuue aasta pikkune vabadusekaotus.

Venemaa kuulutas Jehoova tunnistajad äärmusrühmituseks 2017. aastal, keelustades organisatsiooni tegevuse ja korraldades reide liikmete kodudesse ja pühapaikadesse.

Hinnanguliselt 5000 inimest on tagakiusamise tõttu Venemaalt lahkunud. Kokku on riigis umbes 175 000 Jehoova tunnistajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles