Kudrin: pensioniea tõstmine Venemaal on vältimatu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Kudrin raadiojaamas Ehho Moskvõ.
Aleksei Kudrin raadiojaamas Ehho Moskvõ. Foto: SCANPIX

Vene endine rahandusminister Aleksei Kudrin peab pensioniea tõstmist vältimatuks ja kui võimud ei hakka eelarvekulusid kärpima, siis on maksude tõstmine üsna tõenäoline.

«Võib-olla, oli minu ühe kollegi väljaütlemises kasutatud liiga tugevaid värve, kuid mingid trendid on siin olemas,» märkis Kudrin. Tema sõnul võib nafta hind olla arvestatust madalam ja raha on puudujäägi katmiseks vähem ning siis tuleb ilmselt vähendada kulusid.

Nii kommenteeris Kudrin raadiojaamale Ehho Moskvõ valitsuse nimetuks jäänud esindaja sõnu, mille põhjal peab keegi pärast presidendivalimisi astuma riigiduuma ette ja ütlema välja vajaduse tõsta makse.

«Praegu on reservfond, üheks aastaks reservfondist piisab, kui naftabarreli hind vajub alla 80 dollari, otsekohe midagi sellist ei juhtu,» rääkis ta.

Pensioniea tõstmise näidetena tõi ta esile Saksamaa ja Prantsusmaa ning veel viis Euroopa riiki, mis eelarve tasakaalustamiseks pidid sellese sammu astuma.

Venemaal pääsevad naised pensionile 55-aastaste ja mehed 60-aastastena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles