Najev: Krimmis on 40 000 Vene sõjaväelast, Donbassis 35 000 võitlejat (7)

BNS
Copy
Donetski Rahvavabariigi toetajad osalesid Saur Mogyla Memoriaali rallil.
Donetski Rahvavabariigi toetajad osalesid Saur Mogyla Memoriaali rallil. Foto: ALEKSEY FILIPPOV/AFP/Scanpix Baltics

Donbassis okupeeritud aladel ja annekteeritud Krimmis on vastavalt 35 000 võitlejat ja 40 000 Vene sõjaväelast, ütles Ukraina ühendjõudude operatsiooni endine ülem Serhi Najev esmaspäeval.

«Donetski ja Luganski oblastite okupeeritud aladel on kõik juhtivad sõjalised ametikohad venelaste käes, Venemaalt on ka eriüksused ja instruktorid,» lausus Najev usutluses väljaandele TSN.

Donbassis on tema sõnul umbes 2100-2300 Vene sõjaväelast ning isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariikide vägedes teenib veel 11 000 Vene kodanikku. «Ülejäänud sõjalise personali moodustavad kohalikud elanikud.»

Najev ütles, et okupeeritud ja annekteeritud Krimmis paikneb 40 000 Vene sõjaväelast ja Donbassi separatistide ja Vene vägede ühendjõudude suurus on 35 000 meest.

Ukraina ühendjõudude operatsiooni endine juht ütles ka, et Ukraina alade vabastamine ei võta kaua aega.

«Vähem kui päev. Antud juhul on põhiline kiire tegutsemine Ukraina piiri kontrolli alla saamiseks ja seal sillapea loomiseks. Seejärel peavad rahvuskaart, riigipolitsei ja teised julgeolekuagentuurid alustama vabastatud aladel otsekohe erimeetmete rakendamist,» sõnas Najev usutluses.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles