Sri Lanka moslemitevastased meeleavaldused nõudsid esimese ohvri (1)

BNS
Copy
Sri Lanka julgeolekuametnik kontrollib 13. mail Colombo teid, minutid hiljem pärast meeleavaldust, kus tapeti inimene.
Sri Lanka julgeolekuametnik kontrollib 13. mail Colombo teid, minutid hiljem pärast meeleavaldust, kus tapeti inimene. Foto: LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP

Sri Lankal tappis rahvahulk moslemist mehe; samas kui võimud kehtestasid kogu riigis öise liikumiskeelu, et ohjeldada vägivaldseks muutunud moslemitevastaseid proteste ülestõusmispühade veretöö vastu. 

45-aastane mees suri haiglas vigastustesse, mis ta sai Puttalami piirkonnas puhkenud rahutuste käigus, teatas politsei. 

«Rahvahulk ründas meest terariistadega tema enda vaibatöökojas,» laususid ametnikud. «See on esimene surmajuhtum. Tegemist oli rahutuste esimese ohvriga.» 

Mehe surmast teatati pärast seda, kui võimud olid andnud korralduse kehtestada kogu riigis öine liikumiskeeld ja politseid volitati kasutama kogu jõudu tülitekitajate ohjeldamiseks. 

«Politsei tegutseb resoluutselt ning politsejuhid on andnud käsu kasutada kogu jõudu,» hoiatas politseiülem Chandana Wickramaratne telepöördumises pärast seda, kui märatsev rahvahulk oli süüdanud moslemitele kuuluvaid poode ja sõidukeid.

Märatsejad rüüstasid ka kodusid ja mošeesid, lisas politsei. 

Rahutused koondusid kolme piirkonda pealinnast põhjas, kuid öine liikumiskeeld kehtestati ettevaatusabinõuna kogu riigis. 

Rahutuste põhjuseks on kolme nädala eest korraldatud rida enesetapurünnakuid kristlikele kirikutele ja luksushotellidele, milles sai surma 258 ja vigastada ligi 500 inimest. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles