USA keeldus andmast viisat kõrgele Palestiina ametiisikule

Copy
Hanan Ashrawi.
Hanan Ashrawi. Foto: AFP / Scanpix

USA keeldus andmast viisat kõrgele Palestiina ametiisikule, kes sellest ise eile teatas.

Palestiina presidendi Mahmud Abbasi kauaaegne abi Hanan Ashrawi kirjutas Twitteris, et äraütlemise põhjust ei ole talle selgitatud.

«Ma olen üle 70 & vanaema; ma olen olnud Palestiina aktivist alates 1960. aastate lõpust; ma olen alati kirglikult toetanud vägivallatut vastupanu,» säutsus ta.

«Ma olen kohtunud (& ja isegi läbi rääkinud) iga USA välisministriga alates (George) Shultzist, & ja iga presidendiga alates George H. W. Bushist (välja arvatud praegune administratsioon).»

Hiljem lausus ta uudisteagentuurile AFP, et tegemist on esimese korraga, kus talle ei anta viisat Ühendriikidesse, kus elavad tema tütar ja lapselapsed.

«Ma olen käinud seal vähemalt kolm või neli korda aastas,» lisas ta. 

Palestiina Vabastusorganisatsiooni täitevkomitee liige ja endine minister Ashrawi on olnud Palestiina poliitikas tegev aastakümneid ning võitnud oma töö eest hulgaliselt auhindu, sealhulgas Prantsuse Auleegioni ordeni. 

USA saatkond ei ole viisast keeldumist kommenteerinud. 

Suhted USA ja palestiinlaste vahel on madalseisus alates 2017. aasta detsembrist, kui president Donald Trump tunnustas Jeruusalemma Iisraeli pealinnana.

Palestiinlased näevad vaidlusaluse linna idaosa oma tulevase riigi pealinnana ning on katkestanud vastuseks suhted Trumpi administratsiooniga. 

Trump peaks avalikustama lähikuudel kaua edasi lükatud Lähis-Ida rahuplaani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles