Briti valitsus loodab Brexiti-leppe läbi suruda juuliks

Copy
Briti peaminister Theresa May.
Briti peaminister Theresa May. Foto: PA Wire/Scanpix

Briti peaministri Theresa May valitsus püüab Brexiti leppe parlamendis läbi suruda juuliks, mis tähendaks, et järgmisel nädalal Ühendkuningriigis valitavad Euroopa Parlamendi saadikud peavad ilmselt sinna ka kohale minema.

Valitsus otsustas istungil jätkata kõnelusi opositsioonilise Tööparteiga, et leida viis, kuidas Briti parlament saaks toetada novembris sõlmitud Brexiti lepet, ütles teisipäeval May pressiesindaja.

Tema sõnul on esmatähtis, et lahkumisplaani osas lepitakse kokku enne parlamendi suvepuhkust, mis tavaliselt algab juulis.

«May töötab selle nimel, et saada see lepe võimalikult kiiresti ratifitseeritud,» lausus pressiesindaja.

Küsimusele, mida see tähendab Briti 73 europarlamendi liikme jaoks, vastas ta: «Fakt on see, et kui eurosaadikud valitakse ja Briti parlament pole kiitnud heaks lahkumislepet, mis on saanud ka kuningliku heakskiidu 30. juuniks, siis nad peavad oma kohale asuma.»

Ühendkuningriik on Brexiti kaks korda edasi lükanud ja nõustunud vastumeelselt osalema ka Euroopa Parlamendi valimistel 23. mail.

Varem lootis Briti valitsus, et saab parlamendi heakskiidu lähinädalatel, mis tähendanuks, et valituks osutunud eurosaadikud ei pea ametisse asuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles