Vaatlejad: Süüria loodeosas sai sõjategevuses surma 12 tsiviilisikut

BNS
Copy
Süüria 13.05.2019.
Süüria 13.05.2019. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP

Süüria loodeosas sai teisipäeval sõjategevuses surma 12 tsiviilisikut, kellest kuus hukkus Aleppo linnas pühasõdalaste raketitules, teatasid vaatlejad. 

Süüria suuruselt teine linn Aleppo on president Bashar al-Assadi vägede kontrolli all, kuid asub pühasõdalaste käes oleva Idlibi provintsi lähedal. 

Süüria valitsusväed ja nende Vene liitlased on alates aprilli lõpust üha sagedamini pommitanud džihadistide valduses olevat Idlibi regiooni. Kardetakse, et Damaskus võib siiski alustada täiemahulist pealetungi piirkonnale, mis Venemaa ja Türgi kokkuleppega jõustatud relvarahuga septembris ära hoiti.

Aleppo lõunapoolses linnajaos sai teisipäeval «džihaadirühmituste raketirünnakutes» surma kuus tsiviilisikut, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. 

Riigitelevisioon kinnitas režiimi lemmikväljendit kasutades kuue tsiviiliisiku hukkumist «terroristide» löökides. 

Süüria valitsusväed võtsid Aleppo tagasi 2016. aasta lõpus ning sestsaadik on linna tabanud pühasõdalaste või mässuliste sporaadilised rünnakud. Mässuliste käes on endiselt mõned alad linnast läänes. 

Kuus tsiviilisikut jättis teisipäeval elu ka režiimi õhurünnakutes Idlibi provintsile ja selle põhjapoolsele naaberprovintsile Hamale, edastas vaatluskeskus. Neli tsiviilisikut hukkus Jisr al-Shughuri linnas, lisas keskus. 

Süüria loodeosas põgenes 29. aprillist üheksanda maini sõjategevuse eest 180 000 inimest, teatas ÜRO.

Vaatluskeskuse teatel on alates aprilli lõpust piirkonnas suurtüki- ja õhurünnakutes surma saanud 119 tsiviilisikut.

Türgi ja Venemaa vahel septembris sõlmitud kokkulepet ei ole tänaseni täies mahus ellu viidud ning jätkuvalt on täitmata klausel, mille järgi pidid pühasõdalased lahkuma Idlibi provintsi ümber loodud puhvertsoonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles