Põhja-Koreas on mitme aastakümne tõsiseim põud

Copy
Põhja-Korea seisab silmitsi aastakümnete kõige hullema põuaga.
Põhja-Korea seisab silmitsi aastakümnete kõige hullema põuaga. Foto: Wong Maye-E / AP / Scanpix

Põhja-Koreas on pea nelja aastakümne kõige hullem põud, vahendas riigimeedia ajal, kui ollakse mures toidunappuse pärast totalitaarses riigis.

Aasta esimesel viiel kuul sadas vihma keskmiselt 54,4 millimeetrit, mis on vähim alates 1982. aastast, vahendas riiklik uudisteagentuur. Agentuur lisas, et põud peaks kestma mai lõpuni.

Põhja-Korea suurim ajaleht Rodong Sinmun kirjutas täna, et ametnikud ja töölised püüavad leida uusi veevarusid ning panna pumbad ja niisutusseadmed suurema võimsusega tööle.

ÜRO toiduagentuurid teatasid varem sel kuul, et umbes kümme miljonit Põhja-Korea elanikku on pärast üht aastakümne nigelamat viljasaaki silmitsi tõsise toidunappusega.

Veebruaris tegi Põhja-Korea ÜRO-le tavatu toiduabipalve.

Põhja-Korea ametnikud põhjendavad toidupuudust halvasti ilmast tingitud ikalduse ja rahvusvaheliste majandussanktsioonidega, mida karmistati pärast viimaste aastate tuuma- ja raketikatsetusi.

Põhja-Koread tabas 1990. aastate keskel ulatuslik näljahäda, milles hukkus hinnanguliselt 250 000 kuni kolm miljonit inimest. Toiduainete nappusest on eriti ohustatud riigi maapiirkonnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles