Saksamaa surmamüsteeriumiga seoses avaldati uued õõvastavad asjaolud

Copy
Uurimise käigus on selgunud, et Passaus ja Wittingenis surnuna leitud inimesed kuulusid kummalisse keskajale keskendunud grupeeringusse, mille juht kohtles naisi kui orjasid.
Uurimise käigus on selgunud, et Passaus ja Wittingenis surnuna leitud inimesed kuulusid kummalisse keskajale keskendunud grupeeringusse, mille juht kohtles naisi kui orjasid. Foto: CHRISTOPHE GATEAU / AFP / Scanpix

Uurijad on avaldanud uued detailid nädalavahetusel Saksamaad raputanud surmamüsteeriumi kohta. Nimelt arvatakse, et kõik hukkunud kuulusid kummalisse kultusgruppi, mille juht tundis suurt huvi keskaja vastu, manipuleeris naistega ja kohtles neid orjadena.

Saksamaad vapustas nädalavahetusel teade, mille kohaselt leiti Passau linnas asuvast hotellist ühe mehe ja kahe naise surnukehad. Esmaspäeval avastati Wittingeni linnast veel kahe naise surnukehad.

Uurimise tulemusel on selgunud, et tegemist oli ühte gruppi kuuluvate inimestega, gruppi juhtis 53-aastane Torsten W. Saksa meedia teatel kontrollis ta naisi karmil viisil, manipuleeris nendega ja kasutas nende vastu füüsilist jõudu.

«Uurijad kahtlustavad, et nad kõik kuulusid omamoodi seksigrupeeringusse, mille fookuses oli keskaeg. Torsten W. võis olla grupi guru,» teatas telekanal RTL pärast mitme inimese intervjueerimist.

Tabloidleht Bild kirjutas, et Torsten W. oli üheaegselt suhtes mitme naisega, kelle üle ta valitses.

Väidetavalt kuulus mehele pood, milles müüdi keskaegseid relvasid ja lippe, samuti pakuti seal mõõgavõitluse kursusi. Poe interjööris tõmbas tähelepanu kummaline naismannekeen, millel olid seljas traksid ja mis oli seotud kinni nööride ning kettidega ja kaetud veretooni punase värviga.

Passau hotell, kust leiti laupäeval kolm ammuhaavadega surnukeha. 
Passau hotell, kust leiti laupäeval kolm ammuhaavadega surnukeha. Foto: LINO MIRGELER / AFP / Scanpix

Telekanal RTL tegi intervjuu paariga, kes kardab, et üks Wittingeni linnas leitud surnud naistest võib olla nende 19-aastane tütar Carina U., kes oli aastaid tagasi langenud Torsten W. needuse alla ja kaotanud perekonnaga kontakti. 

Vanemate sõnul oli Carina rõõmsameelne tüdruk, aga kõik muutus, kui ta tutvus võitluskunstide kursusel Torsteniga. Väidetavalt muutus tüdruk peagi depressiivseks, muutis oma välimust ja kolis kodust välja. Kõik see juhtus vanemate sõnul vaid nelja kuni kuue nädalaga ning nad ei suuda tänaseni uskuda, kuidas suutis mees tütrega nii kiiresti manipuleerida.

Samal ajal intervjueeris Bild Alexander Kruegerit, meest, kes üüris kunagi Torstenile korterit. Ta meenutas, kuidas mees karjus käske temaga koos elanud lesbipaarile, kes elasid vagusi ja käitusid nagu orjad. Samuti olevat mehel olnud koer, kes oli teisi koeri surnuks purenud. 

Laupäeval avastati Baieri liidumaal Passau linnas asuvast hotellist kolme inimese surnukehad. Surnult leiti 53-aastane mees, 33-aastane naine ning 30-aastane naine. Hiljem leiti Passaust rohkem kui 600 kilomeetri kaugusel Wittingeni linnas asuvast korterist veel kaks surnukeha. 

Hotellis viibinud kolm inimest olid kolmeks ööks broneerinud toa kolmele inimesele. Laupäeval avastati hotellitoast kolme inimese nooltehaavadega surnukehad. Usutakse, et tugeva vihmasaju tõttu ei kuulnud keegi ammulaske hotellitoas.

Prokuratuuri esindaja sõnul leiti hotellitoast kaks testamenti, mis olid seotud 53-aastase Torsten W. ja 33-aastase Kerstin E.-ga, kes lamasid voodis. Mõlemad olid pärit Rheinland-Pfalzist.

Prokurör Walter Feiler ütles pressikonverentsil, et meest oli lastud kaks korda pähe ja kolm korda rinda ning tema kõrval lamanud naisel oli üks haav peas ja teine rinnas. Kolmas ohver, 30-aastane Farina lamas voodi ees ja teda oli ammust lastud kõri ja lõua piirkonda, teatas Feiler.

Politseil on põhjust arvata, et tegemist oli «soovitud tapmise ja enesetapuga», see tähendab, et Farina C. tappis esmalt Torsteni ja Kerstini ning seejärel iseenda.

Wittingeni linnas leitud ohvriteks peetakse 35-aastast algkooliõpetajat Gertrud C.-d ja üht 19-aastast naist. Politsei andmetel oli Gertrud C. Passaus surnuna leitud Farina C. elukaaslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles