KOHALIK VAADE. Suuri edusamme teinud Moldovat ähvardab tagasikäik 

Mădălin Necșuțu
, ajakirjanik, Chișinău
Copy
Moldova pealinnas Chișinăus korraldati enne veebruarikuiseid linnapeavalimisi protestiaktsioon, kus toodi tänavatele välismaal töötavate moldovlaste jalatsid ning juhiti tähelepanu kodumaal valitsevale korruptsioonile ja kehvale majandusolukorrale. 
Moldova pealinnas Chișinăus korraldati enne veebruarikuiseid linnapeavalimisi protestiaktsioon, kus toodi tänavatele välismaal töötavate moldovlaste jalatsid ning juhiti tähelepanu kodumaal valitsevale korruptsioonile ja kehvale majandusolukorrale. Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix

Moldova tähistas kümne aasta möödumist nn Twitteri revolutsioonist, millega riik valis tulevikuks uue tee ja alustas tihedat suhtlust Brüsseliga. Kuigi Moldova on ellu viinud tõsiseid muutusi, on selle postsovetliku riigi läänelikuks demokraatiaks muutmiseni veel pikk tee.

2009. aasta 7. aprilli Twitteri-revolutsiooniga tõugati võimult ekspresident Vladimir Voronini kommunistlik režiim. Pärast seda koondati fookus täielikult Euroopale. See tee polnud lihtne, sest Euroopa-meelsed ja venemeelsed jõud on riigis peaaegu alati olnud tasakaalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles