Trumpi vanem poeg on nõus senati Venemaa-juurdluses tunnistama

BNS
Copy
Donald Trump jr.
Donald Trump jr. Foto: AFP/SCANPIX

USA presidendi Donald Trumpi vanem poeg on nõus Venemaa sekkumist uuriva senati luurekomisjoni ees tunnistama, vahendas Ühendriikide meedia.

Nõusolek lahendab konflikti kongressi ja Valge Maja vahel, mis ähvardas puhkeda, kui komisjon eelmisel nädalal juuniorile tunnistamiskutse saatis.

Ajakirjanduse andmeil olevat presidendi vanim poeg nõustunud esialgu ütlusi andma suletud uste taga, aga siis teadmata põhjustel sellest keeldunud.

President Trump ei soovi teha Venemaa sekkumist uuriva komisjoniga mingit koostööd ja väidab, et ta on märtsis avaldatud eriprokurör Robert Muelleri raportis nii kokkumängus Venemaaga kui õigusemõistmise takistamises täielikul õigeks mõistetud.

Senatikomisjon on Trump nooremat ka varem küsitlenud ja arvatakse, et nüüd püütakse jõuda selgusele, mida ta teadis Trumpi 2016. aasta presidendivalimiste kampaaniameeskonna kontaktidest Venemaaga.

Mõned demokraadid kahtlustavad, et ta valetas, rääkides 2016. aasta juunis Trump Toweris aset leidnud kohtumisest Vene advokaadiga, kes pakkus vastaskandidaati Hillary Clintonit mustavat infot, ja ka osapoolte teiste sidemete kohta.

Viimastel andmetel on Trump juunior nõus tunnistama juuni algul või keskel kinniste uste taga, aeg ja küsimused on piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles