Sudaani sõjaväeline liider kinnitas kõneluste ajutist peatamist

Copy
Kindralleitnant Abdel Fattah al-Burhan Abdulrahman.
Kindralleitnant Abdel Fattah al-Burhan Abdulrahman. Foto: - / AFP

Sudaani sõjaväeline liider kindral Abdel Fattah al-Burhan kinnitas ööl vastu neljapäeva tehtud telepöördumises, et kõnelused protestiliikumisega peatati.

Vaheaeg kõnelustes kestab 72 tundi.

"Me otsustasime läbirääkimised tsiviilvalitsuse üle ajutiselt peatada, et aidata ette valmistada õhkkonda, mis on vajalik lõpliku leppe saavutamiseks," ütles Burhan.

Kindral nõudis ühtlasi, et meeleavaldajad eemaldaksid teetõkked pealinna Hartumi tänavatelt ja lõpetaksid julgeolekujõudude provotseerimise.

"Sõjaväenõukogu on on kõnelused peatanud. Nad palusid meil eemaldada barrikaadid osades pealinna piirkondades," ütles liikumise eestkõneleja Rashid al-Sayid.

Sayidi sõnul on tegemist teetõketega mitmetel peamistel teedel, mis on kindralid välja vihastanud.

Teine protestiliider Ahmed al-Rabie kinnitas armee nõudmisi kõneluste jätkumiseks.

Sudaani sõjaväelised liidrid ja protestijuhid leppisid Varem päeval kokku kolmeaastases üleminekuperioodis tsiviilvalitsusele üleminekuks.

"Me leppisime kokku kolmeaastases üleminekuperioodis," ütles ajakirjanikele kindralleitnant Yasser al-Atta, veteranpresident Omar al-Bashiri kukutamise järel Aafrika riigis võimu võtnud sõjalise nõukogu liige. 

Atta ütles ka, et lõplik kokkuleppe võimujagamises, sealhulgas Sudaani uue võimuorgani - suveräänse nõukogu - loomises, allkirjastatakse protestiliikumisega järgmise 24 tunni jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles