Šoti McDonald’sis keelati täiesti absurdsel põhjusel piimakokteilide müümine (1)

Elu24
Copy
McDonald’si restoran.
McDonald’si restoran. Foto: AP/Scanpix

Šotimaa pealinnas Edinburghis lõpetati politsei nõudmisel McDonald’sis piimakokteilide ja jäätiste müümine, kuna linnas oli poliitik Nigel Farage.

Politsei keelas piimakokteilide ja jäätiste müümise, kuna linnas oli eurovastane poliitik ja Brexiti partei esimees Nigel Farage, ning kardeti, et teda hakatakse joogi ja söögiga loopima, vahendab Daily Star.

Farage käis Edinburghis seoses kampaaniaüritusega europarlamendi valimiste eel.

Piimakokteilide rünnaku alla on hiljuti sattunud paremäärmuslane Tommy Robinson ja Briti Iseseisvuspartei kandidaat Carl Benjamin. Robinson sai joogiga pihta, kui tegi Inglismaal Warringtoni linnas kampaaniat. Sama juhtus ka Benjaminiga, keda on piimakokteilidega loobitud juba vähemalt kolmes erinevas kohas.

Amy Thompson on Carl Benjamini juba kolmel korral piimakokteiliga loopinud. Fotol parteijuhi Gerard Batteni pildiga buss.
Amy Thompson on Carl Benjamini juba kolmel korral piimakokteiliga loopinud. Fotol parteijuhi Gerard Batteni pildiga buss. Foto: SWNS/ScanPix

McDonald’si restorani pandi üles teade: «Me ei müü täna õhtul piimakokteile ega jäätisi. See tuleneb politsei soovist seoses hiljutiste sündmustega.»

Kiri Edinburghi McDonald’si restoranis.
Kiri Edinburghi McDonald’si restoranis. Foto: PA images/Scanpix

Šoti politsei sõnul suhtlesid politseinikud kohalike äridega ning andsid neile vajalikku nõu ja juhiseid, et potentsiaalset korralagedust ära hoida. «Me täname neid kohalikke ärisid ja enamikku meeleavaldajatest koostöö eest,» teatas politsei.

McDonald’si konkurent Burger King teatas aga šotlastele, et nemad müüvad piimakokteile terve nädalavahetuse. See tõi kaasa pahameeletormi, kuna protestid, kus loobitakse klaaspudelites jooke, pole üldse naljaasi.

«See on libe tee, kui hakkate legitimeerima füüsilisi rünnakuid poliitiliste vastaste vastu. Täna piimakokteilid, homme kivid ja tellised,» kirjutas tuletõrjuja ja kolumnist Paul Embery vastuseks Burger Kingile.

Burger King täpsustas hiljem, et nad ei toetaks kunagi vägivalda ega «imemaitsvate» piimakokteilide raiskamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles