Kongo DV kirdeosas tapeti kalaturul 19 inimest

Copy
ÜRO rahuvalvajate patrull Djugu piirkonnas, kus on aset leidnud mitmeid veriseid arveteõiendamisi Hema ja Lendu kogukondade vahel.
ÜRO rahuvalvajate patrull Djugu piirkonnas, kus on aset leidnud mitmeid veriseid arveteõiendamisi Hema ja Lendu kogukondade vahel. Foto: ALEX MCBRIDE / AFP

Kongo Demokraatliku Vabariigi kirdeosas Alberti järve lähedal tapsid tundmatud relvastatud isikud kalaturul vähemalt 19 inimest, teatasid kohalikud ametnikud pühapäeval.

Ükski rühmitus ei ole rünnakut omaks võtnud, kuid Ituri provintsi selles piirkonnas on varem olnud vägivaldseid kokkupõrkeid Hema ja Lendu kogukondade vahel.

"Alberti järve kaldal asuvas Tara külas leiti 19 surnukeha, veel kaheksa inimest oli saanud haavata," ütles kohaliku kogukonna liider Pilo Mulindo.

"Rünnak leidis aset kolmapäeval, kui relvastatud bandiidid ründasid inimesi, kes olid kogunenud rannale, et turg üles seada," ütles ta.

Ohvrid olid kalurid ja nende kliendid, lisas Mulindo.

Alberti järve kallastel hukkus kuu alguses rünnakus sõjaväebaasile neli sõdurit ja 13 mässulist.

Möödunud aastal hukkus kariloomi pidavate hemade ja põlluharijatest lendude vahelises vägivallas üle saja inimese ning oma kodust pidi riigi keskossa või teisel pool järve asuvasse Ugandasse põgenema umbes 300 000 inimest.

Piirkonna järved põhjustavad pingeid kahe naaberriigi vahel. Uganda väidab, et Kongo DV mässulised käivad Uganda poolel asulaid rüüstamas ja kohalikelt laevu röövimas. Uganda on saatnud piirkonda julgeolekut tagama täiendavad armeeüksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles