Bortnikov: terroristid võivad droonidega keemiarünnakuid korraldada (1)

Copy
Vene julgeolekuteenistuse FSB direktor Aleksandr Bortnikov 6. veebruaril julgeolekunõukogu istungil.
Vene julgeolekuteenistuse FSB direktor Aleksandr Bortnikov 6. veebruaril julgeolekunõukogu istungil. Foto: Sputnik/Scanpix

Terroristidel on olemas keemiarelva loomiseks vajalik taristu ning nad võivad kasutada nende kohaletoimetamiseks droone, ütles Vene julgeolekuteenistuse (FSB) direktor Aleksandr Bortnikov teisipäeval. 

«On hangitud piisavalt teateid, et bandiitidel on õõnestustegevuseks uusi vahendeid ja viise. Kurjategijatel on materjale ja tehnoloogiaid ning taristu keemia- ja bioloogilise relva tootmiseks,» ütles Bortnikov SRÜ julgeolekuametkondade juhtide nõupidamisel.

Toimeainete kohaletoimetamiseks kasutavad terroristid droone, märkis FSB direktor. 

Ta märkis samuti, et tänapäeva IT-vahendid «annavad bandiitidele laiad võimalused levitada oma aateid eemalt, värvata neofüüte ja püstitada ülesandeid tõendeid jätmata,» kasutades selleks muuhulgas sõnumiedastusrakendusi.

«Suureneb ka rahvusvahelise terrorismi kübervõimekus ja tegevus, mis ohustab elutähtsat ja kriitilist taristut,» kinnitas Bortnikov.

FSB juhi väitel kasutavad terroristid üha sagedamini e-ülekandeid ja krüptoraha, mida saavad «mõnelt üleilmselt terrorivõrgustikku rahastavalt riigilt ja organisatsioonilt».

«Oluline toiteallikas on mitteametlik moslemi makseteenustevõrgustik Hawala,» rõhutas Bortnikov. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles