Mehhikos tabati riigi üks tagaotsitumaid narkokurjategijaid

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arreteeritud Raúl Hernández ehk El Lucky eile Mexico Citys Mehhiko mereväelaste vahel.
Arreteeritud Raúl Hernández ehk El Lucky eile Mexico Citys Mehhiko mereväelaste vahel. Foto: SCANPIX

Mehhiko merejalaväelased võtsid kinni riigi ühe tagaotsituima kurjategija, narkojõugu Los Zetas juhtfiguuri, kelle tabamise eest pakkusid nii USA kui Mehhiko valitsus miljoni dollari suurust tasu.

Üleeile tabatud Raúl Lucio Hernández Lechuga, keda tunti hüüdnime El Lucky järgi, organiseeris narkokaubandust kümnes provintsis Mehhiko põhjaosas.

Hernández tähistas kinnivõtmise ajal Mehhikos Córdoba linnas oma sünnipäeva. Koos temaga arreteeriti ka neli tema kuritööpartnerit.

Mehhiko mereväe esindaja sõnul üritati Hernándezt tabada juba aasta aega ning selles protsessis osalesid ka rahvusvahelised jõud.

«Üks 37st tagaotsitumast liidrist on käes. Nüüdseks on neid käes 22,» teatas Mehhiko president Felipe Calderón Twitteri vahendusel.

Los Zetas on üks ohtlikemaid narkojõuke maailmas ning nende tegutsemispiirkond ulatub ka USAsse, Guatemalasse ning Colombiasse. Los Zetas asutati aastal 1997 ning nende tegevuse keskus on Veracruzi provints Mehhiko idaosas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles