Saksa juutuuberid ärgitavad rahvast peavoolu erakondi mitte valima

Copy
Rezo.
Rezo. Foto: Imago/ScanPix

Saksamaa suurimad internetitähed kogunesid täna juutuuber Rezo taha ja avaldasid avaliku kirja, kus ärgitatakse rahvast europarlamendi valimistel peavoolu erakondi tõrjuma.

«Meie planeedi pöördumatu häving ei ole kahjuks abstraktne stsenaarium, vaid praeguse poliitika ennustatav tulem,» ütlesid juutuuberid, kellest osal on üle viie miljoni jälgija.

«Ärge valige CDU-CSU-d, ärge valige SPD-d,» ärgitasid nad, viidates koalitsiooniparteidele Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU), Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU) ja Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD).

Üle miljoni jälgijaga Saksa suunamudija Rezo avaldas 18. mail Youtube'is video nimega «CDU häving». Tund aega pikk CDU vastane räusk on riigi sotsiaalmeedias kulutulena levinud ja pälvinud praeguseks üle seitsme miljoni vaatamise.

Rezo süüdistas valitsust rikaste soosimises ja ebapiisavates kliimameetmetes.

«Minge valima, muidu otsustavad teie tuleviku pensionärid ja see pole lahe,» ütles Rezo, kes pani seda südamele oma valdavalt nooremapoolsele vaatajaskonnale.

Ta süüdistas Merkeli Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) ka erakonna enda «maine, valimistulemuste ja lõpuks iseenda hävitamises».

Partei juht Annegret Kramp-Karrenbauer, kes peaks saama Merkeli mantlipärijaks, kui viimane 2021. aastal ametist lahkub, tõrjus süüdistusi.

«Ma küsisin endalt: miks meid ei võeta vastutusele ka kümne Egiptuse nuhtluse eest,» kommenteeris ta.

Võrdluseks Rezo video menule, pälvis Euroopa Rahvapartei (EPP) esinumbri Manfred Weberi ja tema sotsialistist rivaali Frans Timmermansi teledebatt Saksamaal 1,68 miljonit vaatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles