Trump saabus Jaapanisse riigivisiidile

Copy
USA president Donald Trump ja esimene leedi Melania Trump saabusid riigivisiidile Jaapanisse.
USA president Donald Trump ja esimene leedi Melania Trump saabusid riigivisiidile Jaapanisse. Foto: ISSEI KATO / REUTERS / SCANPIX

USA president Donald Trump ja esimene leedi Melania Trump saabusid täna Tokyosse neljapäevasele riigivisiidile eesmärgiga tugevdada veelgi sidemeid Jaapaniga ning arutada kaubandussuhteid ja Põhja-Koreast lähtuvaid ohte.

Trumpi Jaapani-visiit keskendub rohkem isiklikele sidemetele peaminister Shinzo Abega ning vähem sisulistele kaubandus- ja julgeolekuteemadele.

Homme mängivad Trump ja Abe golfi koos professionaali Isao Aokiga, seejärel vaatavad liidrid koos prouadega sumot ja õhtustavad Jaapani restoranis.

Esmaspäevaks on Trump kutsutud 1. mail troonile asunud keiser Naruhito paleesse banketile.

«Ma olen koos kõigi teiste maailma riikidega aukülaline tähtsaimal sündmusel, mis neil viimase 200 aasta jooksul on olnud,» kuulutas Trump enne sõitu.

Trump ja Abe räägivad siiski esmaspäeval ka kaubandusest, Põhja-Koreast, julgeolekust ja ehk ka kosmosekoostööst, kuid olulist tulemust kõnelustele ei ole kavandatud ja ühisavaldust ei pruugita teha.

Abe naasis äsja Washingtonist ja Trumpi on oodata Jaapanisse tagasi juba kuu aja pärast, mil Osakas peetakse G20 tippkohtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles