Meedia: tuhanded vangid lõpetasid Öcalani üleskutse järel näljastreigi

Copy
Mitu kuud näljastreiki pidanud Türgi Rahvademokraatliku Partei (HDP) parlamendisaadik Leyla Güven oma Diyarbakis asuvas kodus puhkamas.
Mitu kuud näljastreiki pidanud Türgi Rahvademokraatliku Partei (HDP) parlamendisaadik Leyla Güven oma Diyarbakis asuvas kodus puhkamas. Foto: Reuters / Scanpix

Tuhanded vangid lõpetasid Türgis näljastreigi vangistatud kurdimässuliste liidri Abdullah Öcalani kinnipidamistingimuste vastu pärast tema vastavasisulist üleskutset, ütles nende esindaja pühapäeval kurdimeelsele meediale.

«Pärast üleskutset...lõpetame oma näljastreigid,» ütles Deniz Kaya avalduses, mida vahendas kurdi uudisteagentuur ANF.

Kurdi vangid on korraldanud alates novembrist protestiks Öcalani perekonnast ja advokaatidest isoleerimise vastu näljastreike, mis on toonud kaasa mitme streikija surma. Kurdimeelse Rahvademokraatliku Partei (HDP) andmeil on solidaarsusest erakonna parlamendisaadiku Leyla Güveniga Türgi vanglates näljastreiki pidanud umbes 3000 vangi.

«Ma eeldan, et see tegevus lõpetatakse minu kahe advokaadi... avalduste valguses,» ütles Öcalan pöördumises, mille luges varem pühapäeval ette tema advokaat Nevroz Uysal.

Novembris Öcalani toetuseks streiki alustanud Güven on praeguseks vabastatud ning ta on teatanud streigi jätkamisest kodus.

Kaheksa vangi on HDP andmeil Öcalani kinnipidamistingimuste vastu protestides surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles