Hispaania kuninga väimeest süüdistatakse korruptsioonis

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korruptsioonis süüdistatav Iñaki Urdangarín augustis Palma de Mallorcal.
Korruptsioonis süüdistatav Iñaki Urdangarín augustis Palma de Mallorcal. Foto: SCANPIX

Hispaania kuninga Juan Carlos I väimeest Iñaki Urdangaríni süüdistatakse raha ebaseaduslikus kantimises puuetega laste aitamiseks loodud organisatsioonist.

Väidetavalt asutasid Palma hertsog Iñaki Urdangarín (43) ja tema äripartner Diego Torres Kesk-Ameerika väikeriigis Belizes organisatsiooni puuetega laste toetuseks, et sealt illegaalselt raha kõrvale panna. Urdangarín ise eitab süüdistusi.

Hispaania päevalehe El Mundo sõnul kuulub spordi-, kultuuri- ja sotsiaalse integratsiooni fond FDCIS, mille eesmärgiks on toetada puuetega ning vähihaigeid lapsi, 99 protsendi ulatuses ettevõttele, mida Urdangarín ja Torres kasutasid ära Hispaania rahandusministeeriumi petmiseks.

«Tahame neid toetada, et muuta seeläbi ühiskond paremaks. Me näitame, et kultuuri ja spordiga tegelemine on suurepärane viis sotsiaalseks integratsiooniks,» ütles FDCISi esindaja El Mundole.

Hispaania kuningakoja esindaja teatas pressile, et ühise kokkuleppe alusel keelati Urdangaríni osalemine ametlikes tegevustes. Tema sõnul on võimalik, et ka Urdangaríni abikaasa, kuninga noorim tütar printsess Cristina tagandatakse poliitilisest tegevusest.

«Ühest küljest austame süütuse presumptsiooni, teisest küljest aga õigusorganite tööd,» rääkis kuningakoja esindaja Hispaania ajalehele ABC. «Urdangaríni käitumine antud olukorras ei tundu mulle eeskujulik.»

Urdangaríni advokaat ja kauaaegne sõber Mario Pascual Vives ei ole kuningakoja väitega rahul. «Ma ei taha esindajatega sõtta astuda, aga kellegi käitumise eeskujulikkus ei saa olla aluseks arvamuse kujundamisele,» rääkis Pascual ajalehele El País.

Urdangarín ja printsess Cristina viibivad praegu Washingtonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles