Brasiilias sai neljas vanglas kokkupõrgetes surma 42 vangi

Copy
Naine küsimas politseinikelt informatsiooni pärast jõuguvägivalda Amazonase osariigis Manauses asuvas Anisio Jobimi vanglas, milles hukkus pühapäeval 15 vangi. Esmaspäeval sai neljas osariigi vanglas kokkupõrgetes surma 42 vangi.
Naine küsimas politseinikelt informatsiooni pärast jõuguvägivalda Amazonase osariigis Manauses asuvas Anisio Jobimi vanglas, milles hukkus pühapäeval 15 vangi. Esmaspäeval sai neljas osariigi vanglas kokkupõrgetes surma 42 vangi. Foto: AP/Scanpix

Brasiilia põhjaosas sai esmaspäeval vähemalt neljas vanglas puhkenud kokkupõrgetes surma 42 vangi, teatasid võimud. 

Amazonase osariigi pealinnas Manauses asuvas Antônio Trindade vanglas sai surma 27 kinnipeetavat. Ka ülejäänud kolm vanglat, kus kokkupõrked puhkesid, asuvad Amazonase osariigis. 

Föderaalvalitsus teatas lisajõudude saatmisest turvameetmete tugevdamiseks osariigi vanglates. 

Osariigi valitsus teatas avalduses, et vangid hukkusid ilmselt «lämbumise» tagajärjel. 

«Rääkisin äsja justiitsminister Sérgio Moroga, kes saadab Amazonasesse eriväljaõppega meeskonna, et ta saaks meid sellel kriisihetkel aidata,» ütles Amazonase kuberner Wilson Lima. 

Hoolimata ohvriterohkest vägivallast osariigi vanglates, märkis Lima, et julgeolekumeetmete karmistamine osariigis on toonud kaasa «tapmiste ja varguste arvu» vähenemise. 

Pühapäeval sai samas osariigis Anisio Jobimi vanglas jõuguvägivallas surma 15 inimest. Esmaspäevastes kokkupõrgetes hukkunutest neli jätsid samuti elu Anisio Jobimi vanglas. 

Veel viis tapeti meeste ajutises kinnipidamisasutuses ja kuus jättis elu Puraquequara vanglaüksuses. 

Brasiilia on 2016. aasta seisuga vangide arvult maailmas kolmandal kohal, kui riigis oli trellide taga 726 712 kinnipeetavat, näitasid ametlikud andmed. 

Vangide arv ületab riigi vanglate mahutavuse kahekordselt. 2016. aastal oli Brasiilia vanglates ruumi 368 049 vangile. 

Brasiilia kinnipidamisasutused on lisaks ülerahvastatusele raskustes ka jõuguvägivallaga, lisaks ei ole haruldased mässud ja põgenemiskatsed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles