Maduro: Venezuela valitsus tegutseb kõnelustel Norras heas usus

Copy
Venezuela president Nicolás Maduro esmaspäeval Caracases presidendipalees valitsuse istungil.
Venezuela president Nicolás Maduro esmaspäeval Caracases presidendipalees valitsuse istungil. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela president Nicolás Maduro lubas esmaspäeval näidata head usku  Norras peetaval kohtumisel tema valitsuse ja opositsiooniliider Juan Guaidó esindajate vahel. 

«Me kavatseme näidata parimal moel head usku...et leida platvormi alusel, milles osapooled kokku leppisid, rahumeelseid, demokraatlikke lahendusi, et aidata lahendada Venezuela konflikti,» ütles Maduro telepöördumises. 

Norras sel nädalal peetavad kõnelused on Maduro ja Guaidó esindajate esimene silmast silma kohtumine. Esimene kõnelustevoor peeti väidetavalt 16. mail, kuid see viidi läbi Norra ametnike vahendusel ja delegatsioonid silmast silma ei kohtunud. 

President kinnitas, et valitsuse delegatsiooni kuuluvad kommunikatsiooniminister Jorge Rodríguez, Miranda osariigi kuberner Héctor Rodríguez ja välisminister Jorge Arreaza, kes viibivad juba Norras. 

«See on dialoog revolutsioonilise valitsuse, revolutsiooniliste relvajõudude ja äärmuslastest opositsiooni vahel, mis püüab kukutada USA korraldusel valitsust,» ütles Maduro. 

End ajutiseks presidendiks kuulutanud opositsioonijuhi ja rahvusassamblee esimehe Guaidó ning sotsialistist presidendi Maduro võimuvõitlus on kestnud juba neli kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles