Saksamaal valiti linnavolikogu liikmeks saja-aastane naine

Copy
Lisel Heise.
Lisel Heise. Foto: Ralph Orlowski / Reuters / Scanpix

Lääne-Saksamaal valiti Kirchheimbolandeni väikelinna linnavolikogu liikmeks saja-aastane endine õpetaja Lisel Heise.

Rheinland-Pfalzi liidumaal 8000 elanikuga väikelinnas elav proua kandideeris valimistel kodanikuliikumise Wir für Kibo nimekirjas ja teenis kõige rohkem hääli. Temast saab ühtlasi ka Wir für Kibo kõneisik kohalikus parlamendis.

Heisel oli kandideerimiseks üks peamine põhjus. Endise ujujana tahab ta 2011. aastal suletud avaliku ujula taasavamist. Heise on ujumist nimetanud enda jaoks elueliksiiriks.

Veel loodab ta linnas avada noorteklubi, kus lapsed saaksid mängida ja musitseerida. Värske rahvasaadiku sõnul pole lastega seotud teemasid kohalikul tasandil piisavalt oluliseks peetud. «Lapsed on lükatud teisele kohale,» ütles ta.

Valimiste eel ütles Heise, et poliitiliste muutuste nõudmine pole seotud tema kõrge eaga. «Poliitika on muutunud humanismist kapitalismiks,» selgitas ta oma kandideerimise põhjust.

Heise vaadete kohta on teada ka see, et suures poliitikas toetab ta Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni plaane Euroopa Liidu senisest suurema integreerumise osas. Samas on ta Brexiti osas olnud väga kriitiline.

Lisel Heise saabumas pärast valimisvõitu pressikonverentsile.
Lisel Heise saabumas pärast valimisvõitu pressikonverentsile. Foto: Ralph Orlowski / Reuters / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles