Vilniuses peeti kinni Leedu Sputniku peatoimetaja (1)

Copy
Vene propagandakanali Sputnik Leedu osakonna peatoimetaja Marat Kasem vahistati Vilniuse lennujaamas.
Vene propagandakanali Sputnik Leedu osakonna peatoimetaja Marat Kasem vahistati Vilniuse lennujaamas. Foto: twitter

Vilniuse lennujaamas peeti kinni Venemaa propagandakanali Sputnik Leedu haru peatoimetaja Marat Kasem. Vene meedia teatel ootab meest riigist väljasaatmine.

Kasemi kinnipidamisest ja väljasaatmisest teatasid Vene uudisteagentuurid Interfax ja Ria Novosti. 

Läti kodakondsusega Kasem saabus kuulduste kohaselt Vilniusesse Riiast ja sinna saadetakse ta täna ka tagasi.

«Teda ei lubatud Leetu. Ta on nende isikute nimekirjas, kellel on keelatud Leetu tulla,» ütles piirivalve kõneisik Giedrius Misutis uudisteagentuurile BNS.

«Kõik mida me teame on see, et Marat vahistati ja vahistamise põhjusena toodi välja oht rahvuslikule julgeolekule,» ütles Leedu Sputniku peatoimetaja asetäitja Margarita Simonyan. «Millist ohtu rahvuslikule julgeolekule kujutab endast inimene, kes ei tee midagi muud peale ajakirjanduse, teab vaid jumal taevas ja Leedu ametivõimud.»

«Meie teame ainult seda, et ta saadetakse riigist välja ja tal ei lubata siia järgmise viie aasta jooksul tagasi tulla,» lisas Simonyan.

Väljaanne Sputnik loodi Venemaa meediakontserni Rossiya Segodnya poolt 2014. aastal. Euroopa Parlament nimetas Sputnikut 2016. aasta 23. novembri resolutsioonis «pseudouudisteagentuuriks».

Leedu võimud ütlesid eelmisel aastal, et Sputnik Lietuva on üks Venemaa vahendeid, viimaks ellu oma infopoliitikat Leedus. Uudisteportaali kasutati läänevastaste meeleolude ja Venemaa mõju levitamiseks Leedu inforuumis, samuti Kremli suhtes soosiva avaliku arvamuse kujundamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles