Eesti domeeniga e-posti aadressilt tehti Kiievi sünagoogile pommiähvardus

Postimees
Copy
Kiievi sünagoog.
Kiievi sünagoog. Foto: AFP / Scanpix

Eesti domeeniga e-posti aadressilt tehti esmaspäeva hommikul Kiievi sünagoogile pommiähvardus, inimesed evakueeriti hoonest, kuid lõhkekeha ei leitud.

E-posti aadressilt motorola_dnr_1488@mail.ee saadeti esmaspäeva hommikul Kiievi sünagoogi aadressile venekeelne e-kiri, milles anti teada, et hoonesse on paigaldatud kellamehhanismiga lõhkekeha, mis plahvatab 24 tunni jooksul.

Ähvardaja teatas, et veel üks pomm on paigaldatud sünagoogi lähedale pargitud autosse. Kiri lõpeb sõnaga «Otsige!!!», vahendas Ukraina uudisteportaal Segodnja.

Ukraina pearabi avalikustas kuvatõmmise saadetud ähvardusest.

Mail.ee domeeniga e-posti aadressilt tehti Kiievi sünagoogile pommiähvardus.
Mail.ee domeeniga e-posti aadressilt tehti Kiievi sünagoogile pommiähvardus. Foto: Kuvatõmmis

Eesti politsei poole pole juhtunuga seoses pöördutud

Politsei- ja piirivalveameti teabehaldusbüroo juht Ivo Kolk ütles Postimehele, et Eesti politsei poole pole Ukraina politsei ega ka Interpol selle küsimusega pöördunud.

«Mail.ee on avalik ja tasuta teenus ning «.ee» lõpuga e-posti kontode kasutamine ei pruugi tähendada, et inimene on Eestis või tal on Eestiga seos,» ütles Kolk.

Mail.ee keskkond pakub võimalust teha endale e-posti aadress ning seda võib teha igaüks igal pool maailmas. Mail.ee keskkond kuulus varem Eestis Tele2le, kuid 2014. aastal müüs Tele2 Mail.ee keskkonna Läti firmale Inbox.

E-posti aadressis kasutatud sõnad «motorola» ja «dnr» viitavad Ida-Ukrainas Venemaa toetatud separatistide kontrolli all olevale alale.

Separatistid kutsuvad osa hõivatud Ida-Ukraina territooriumist Donetski Rahvavabariigiks, mille venekeelne lühend on DNR.

Motorola oli separatistide Sparta pataljoni kurikuulsa komandöri Arsen Pavlovi hüüdnimi. Motorola hukkus 2016 aasta oktoobris pommiplahvatuses.

Meiliaadressis kasutatud lühendit 1488 kasutavad paremäärmuslased ning see viitab valgete ülemvõimule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles