Alžeeria armeejuht kutsus vastastikustele järeleandmistele

BNS
Copy
Alžeeria kindral Ahmed Gaid Salah.
Alžeeria kindral Ahmed Gaid Salah. Foto: imago stock&people / imago images / Xinhua/ Scanpix Baltics

Alžeeria relvajõudude juht kutsus vastastikustele järeleandmistele riigi ajutiste liidrite ja meeleavaldajate vahel, kes nõuavad suuremaid muutusi ligi kaks kuud pärast veteranpresidendi Abdelaziz Bouteflika tagasiastumist.

Kindral Ahmed Gaid Salah ütles, et:«prioriteet on liikumine viljaka dialoogi poole, mis aitab meie riiki kriisist välja ja kindlustab valimiste korraldamise niipea kui võimalik.»

Gaid Salah, kellest sai pärast Bouteflika tagasiastumist 2. aprillil de facto riigijuht, on korduvalt kutsunud lahendama olukorda 4. juulil korraldatavate presidendivalimiste kaudu.

Tähtajaks esitas kandideerimistaotluse aga ainult kaks vähetuntud isikut, suurendades kahtlusi, et riigi ajutised liidrid ei pruugi valimisi soovida.

Protestijad tahavad, et mitmed kõrged režiimiametnikud, teiste seas Gaid Salah ja ajutine president Abdelkader Bensalah astuksid enne võimalikke valimisi tagasi. Samuti nõuavad nad uute sõltumatute institutsioonide loomist valimiste jälgimiseks.

«Dialoog tähendab kõigi tahet üksteist kuulata ja siirast soovi leida viivitamata kohased lahendused,» tsiteeris kaitseministeerium relvajõudude juhi sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles