Aseminister: USA keskendub «vabaduse molekulide» ekspordile (1)

Copy
Gaasimaardla Põhja-Dakotas.
Gaasimaardla Põhja-Dakotas. Foto: Andrew Burton / AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide energeetikaministeerium teatas, et soovib hakata oma liitlastele eksportima «vabaduse molekule», mis on ühe ametniku sõnul osa Valge Maja «Ameerika eelkõige» strateegiast.

President Donald Trumpi administratsioon on tõstnud vedelgaasi prioriteetseks USA ekspordiartikliks, öeldes, et «vabaduse kütus» sisaldab USA vabaduse molekule.

Sel nädalal kiitis energeetikaministeerium heaks vedeldatud gaasi jaama rajamise Texases. Pressiteates lausus energeetikaministeeriumi aseminister Mark Menezes: «Ekspordivõimekuse suurendamine on kriitilise tähtusega vabaduse kütuse levitamisel kogu maailmas, varustades nii Ameerika liitlasi mitmekesise ja soodsa puhta energia allikaga.»

Ekspordidokumendi allkirjastanud fossiilkütuste asesekretäri Steven Winbergi sõnul on ettevõtmine osa «Ameerika eelkõige» poliitilisest agendast.

«Ma olen õnnelik, et energeetikaministeerium teeb kõik endast oleneva, et edendada tõhusat regulatsioonisüsteemi, mis lubab USA vabaduse molekule üle kogu maailma eksportida,» lausus Winberg.

Paistab, et mõlemad energeetikaministeeriumi ametnikud on võtnud kasutusele oma ülemuse, minister Rick Perry kasutatud metafoori, kus ta võrdles Brüsseli visiidil USA vedelgaasi eksporti Ühendriikide abiga Euroopa vabastamisel Teises maailmasõjas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles