Teismelise süütamisega seoses vahistati Bangladeshis 16 inimest

Copy
Nusrat Jahan Rafi tapmise vastu meelt avaldavad naised Dhakas.
Nusrat Jahan Rafi tapmise vastu meelt avaldavad naised Dhakas. Foto: SAZZAD HOSSAIN / AFP / Scanpix

Bangladeshis vahistati ja esitati süüdistused 16 inimesele, keda kahtlustatakse seotuses seksuaalsest ahistamisest teatanud teismelise tüdruku süütamisega.

Nusrat Jahan Rafi esitas politseile kaebuse seksuaalse ahistamise kohta ja nimetas ühe kahtlusalusena oma kooli direktorit.

«Ta protesteeris ahistamise vastu ja kurtis, et direktor on teda ahistanud ning otsustas seetõttu politseisse pöörduda,» selgitas politseiuurija Banaj Kumar Muzumdar.

Kaebuse järel vahistati koolidirektor Siraj Ud Doula. Muzumdari sõnul kahtlustab politsei, et direktor korraldas tüdruku tapmise vanglast.

Väidetavalt võttis Doula teismelise tapmiseks ühendust mitme isikuga ja andis neile juhiseid, et jätta mõrvast muljet kui enesetapust.

6. aprillil meelitati Rafi klassiruumist välja kooli katusele, kus burkasid kandnud isikud teda kägistasid ja kinni hoidsid. Meestejõuk valas ta lambiõliga üle ja pani tüdruku põlema.

Rafi suutis pärast juhtumit teha ametliku avalduse, enne kui saadud haavadesse suri. Juhtum leidis aset Feni linnas, pealinn Dhakast umbes 150 kilomeetrit lõuna pool.

Rafi arvas surmaeelses avalduses, et rünnaku taga oli neli inimest, tõenäoliselt poisid. Uurija sõnul ei suutnud Rafi ründajaid tuvastada, sest nad kandsid burkasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles