Duterte: ma olin gei, aga ravisin end ise terveks (1)

Copy
Filipiinide president Rodrigo Duterte.
Filipiinide president Rodrigo Duterte. Foto: MARK R. CRISTINO / EPA / Scanpix

Filipiinide president Rodrigo Duterte lausus eile Jaapani visiidil, et oli kunagi ka ise «veidi gei», kuid «ravis end ise terveks».

Pärast oma poliitilise oponendi Antonio Trillanes IV süüdistamist homoseksuaalsuses, tunnistas Duterte, et oli ka ise kunagi «veidi gei», seda ajal, mil oli abielus oma eksnaise Elizabeth Zimmermaniga, kellega abielu lõppes 2000. aastal.

Duterte sõnul «ravis ta terveks» praeguse partneri Honeylet Avanceñaga kohtumine.

«Ma sain uuesti meheks! Seega ilus naine ravis mu terveks,» lausus Duterte. «Pärast seda vihkasin ma kenasid mehi. Nüüd eelistan ma ilusaid naisi.»

Dutertel on pikk ajalugu seksuaalvähemuste vastaste verbaalsete rünnakute osas. 2016. aastal nimetas ta USA suursaadikut Filipiinidel geist litapojaks. Järgmise aasta märtsis teatas ta Myanmaris elavatele filipiinlastele, et on samasooliste abielu vastu ning Filipiinidel ei ole aktsepteeritavad muud abielu vormid kui mehe ja naise vaheline liit.

Hiljem lubas ta aga, et seksuaalvähemuste õigused on tema presidendiaja jooksul kaitstud. «Mineid repressioone ei saa olema ja ma tunnistan teie tähtsust ühiskonnas,» lausus Duterte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles