Kanada peaministri sõnul on sooline võrdõiguslikkus rünnaku all (1)

Copy
Kanada peaminister Justin Trudeau esinemas Vancouveris konverentsil Women Deliver.
Kanada peaminister Justin Trudeau esinemas Vancouveris konverentsil Women Deliver. Foto: LINDSEY WASSON / REUTERS / SCANPIX

Sooline võrdõiguslikkus on löögi all, ütles Kanada peaminister Justin Trudeau eile ja hoiatas naiste õiguste vähenemise eest.

«Progressi saab tagasi pöörata. Näeme seda toimumas. Sooline võrdõiguslikkus on rünnaku all ja ma võin vaid ette kujutada, kui raske on olla rindejoonel feminist,» lausus Trudeau Vancouveris konverentsil Women Deliver.

«Üksikisikud ja huvigrupid üritavad naiste õigusi tagasi pöörata,» lisas Trudeau. Tagasipöörajaid ta nimepidi ei maininud.

Ta rõhutas: «Poliitikud on survele järgi andmas, tehes häbiväärselt kampaaniat naiste raskelt tulnud võitude tühistamiseks.»

Kolmepäevasel konverentsil osaleb 8000 inimest, kelle seas on liidrid, aktivistid, akadeemikud ja ajakirjanikud 150 riigist. Koos arutatakse soolist võrdõiguslikkust.

Trudeau on teinud sellest teemast oma valitsuse prioriteedi ja oktoobris seisavad ees parlamendivalimised. Kui Trudeau 2015. aastal võimule sai, siis pani ta kokku valitsuse, kus oli mees- ja naisministreid sama palju.

Varem eile osales Trudeau ühe raporti avaldamisel. Selles dokumendis järeldati, et püsiva vägivalla all kannatavaid põliselanikest naisi võib olla tuhandeid ning toimuv võib liigituda genotsiidiks.

Päev varem teatas tema valitsus 300 miljoni Kanada dollari (200 miljoni euro) eraldamisest naiste õiguste eest võitlevatele organisatsioonidele Kanadas ja välismaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles