USAs suri vannitoas koeraketi otsas näljutatud 12-aastane poiss

Copy
Motell Ameerika Ühendriikides.
Motell Ameerika Ühendriikides. Foto: Ross D. Franklin / AP / Scanpix

Ema teada elas Eduardo Posso oma õe, isa ja kasuemaga Florida osariigis ja käis seal koolis. Tegelikkuses oli 12-aastast poissi aga ühes Indiana motellitoas koeraketi otsas hoitud ja näljutatud.

Poisi isale Luis Bassole ja kasuemale Dayana Medina-Floresile esitati süüdistus mõrvas, poisi vajaduste hooletusse jätmises, ebaseaduslikus kinnipidamises ja kehavigastuste tekitamises.

Ametnike sõnul näljutas paar poissi Indiana osariigis asuva Bloomingtoni motellitoas aeglaselt surnuks. Possot ja Medina-Florest hoitakse Monroe maakonna kinnipidamisasutuses.

Kui politsei ilmus eelmisel nädalal Eduardo ema Aurea Garcia ukse taha, ei teadnud naine isegi, et tema poeg ei viibi enam Florida osariigis.

Garcia sõnul arvas ta, et politsei tuli temaga rääkima hooldusõiguse tagastamisest, sest naise sõnul oli laste isa Eduardo suhtes vägivaldne.

«Ma arvasin, et viimaks mu poeg otsustas asjast rääkida ja nad aitavad teda,» lausus naine. Kuid politsei oli tulnud hoopis teavitama Garciat tema poja surmast.

«Kui nad mulle seda rääkisid, läksin ma lihtsalt hulluks. Ma hakkasin karjuma. Mu abikaasa hoidis mind kinni,» rääkis Garcia.

Eduardo surma põhjusena toodi kohtuekspertiisi järel välja näljutamisest ja meditsiinilise abi puudumisest tingitud tüsistused.

Haiglapersonali sõnul oli Eduardo tugevalt kõhnunud ja üle poisi keha leidus sinikaid ja haavandeid.

Elu viimased nädalad veetis Eduardo aheldatuna motelli vannitoa rätikutoru külge, kaelas elektrišokirihm.

Kohtu sõnul kolis perekond Floridast ära, sest neil oli kohaliku lastehooldusametiga pidevaid probleeme. Posso töötas abikaasaga rändtsirkuse heaks.

Medina-Floresi väitel haigestus Eduardo 23. mail ja oli liiga nõrk, et end ise toita. Naise sõnul leidis isa järgmisel hommikul Eduardo alajahtunult ja viis poisi haiglasse.

Poiss oli haiglase jõudes teadvusetu ja suri peagi pärast Bloomingtoni raviasutusse jõudmist.

Kolm teist last, üheksa-aastane tüdruk, viieaastane poiss ja kaheaastane poiss näisid ametnike sõnul terved ja anti lastekaitse hoole alla.

Uurijate sõnul avastati pärast Eduardo surma kasuema telefonist video, mis näitab vannis lamavat poissi, kes on kinni seotud. Videol siseneb Medina-Flores koos ühe lapsega vannituppa Eduardot ignoreerides.

Uurijad avastasid motellitoa voodi raami alt kette, juhtmeid, käerauad, elektrilise koerarihma ja tabaluku.

Posso telefonist leiti hispaaniakeelne tekstsõnum, milles seisis: «Eduardo oli peaaegu kettidest lahti pääsenud.» Lisaks leiti Posso telefonist selfi vanni aheldatud Eduardoga.

Medina-Flores tunnistas uurijatele, et tema abikaasa oli peksnud Eduardot käte, vöö ja kingaga ning aheldanud poisi üle kümne korra vannituppa juhtmeid ja kette kasutades. Algselt eitas naine, et oli vägivallast teadlik.

Lisaks oli Posso kasutanud elektrilist kaelarihma Eduardole elektrilöökide andmiseks. Naine lisas, et kui nad ei võtnud Eduardot endaga kaasa rändtsirkuse heaks lendlehti jagama, hoidsid nad teda vannitoas ja jälgisid teda sinna paigutatud kaamera abil.

Posso kinnitas väiteid, et on pojale rihma andnud, kuid eitas lapse näljutamist ega suutnud selgitada poisile põhjustatud vigastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles