Putin: valimistulemus peegeldab jõudude vahekorda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli-meelsed noored on väljendanud oma toetust võimudele rahvakogunemistega.
Kremli-meelsed noored on väljendanud oma toetust võimudele rahvakogunemistega. Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri Vladimir Putini sõnul peegeldab riigiduuma valimiste lõpptulemus jõudude reaalset vahekorda, opositsiooni arvates on tulemused alati ebaausad.

Selles, et Ühtne Venemaa kaotas poolehoidjaid, pole tema sõnul midagi ebatavalist. «Kuulge, me läbisime väga keerulise kriisiperioodi. Vaadake, mis toimub teistes maades. Selge see, et inimeste peas kajastub see negatiivselt – elatustase langes, paljud jäid töötuks. Seetõttu on opositsioonil kergem kui kunagi varem värvata oma ridadesse inimesi, kes pole tänase olukorraga rahul.»

«Ühtne Venemaa säilitas ikkagi juhtiva positsiooni – see on väga hea näitaja,» summeeris ta.

Valimispettuste teema kohta ütles Putin, et laseb keskvalimiskomisjonil panna igasse valimisjaoskonda (neid on rohkem kui 90 000) veebikaamera, et kõik saaksid interneti kaudu jälgida, mis toimub iga konkreetse valimiskasti juures.

Peaminister vastab täna otse-eetris venemaalaste küsimustele, mida saab esitada telefonis, saata SMSiga või edastada interneti kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles