Süüdi mõistetud Jacques Chirac pääseb vanglast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse endine president Jacques Chirac.
Prantsuse endine president Jacques Chirac. Foto: SCANPIX

Pariisi kohus mõistis Prantsuse endise presidendi Jacques Chiraci täna süüdi korruptsioonis, määrates talle kaheaastase tingimisi vanglakaristuse.

79-aastane konservatiivist ekspresident mõisteti süüdi mõjuvõimuga kauplemises ning usalduse ja ametiseisundi kuritarvitamises aastatel 1990-1995, kui ta oli veel Pariisi linnapea, vahendas uudistevõrk AFP.

Nimelt leidis kohus, et Chirac osales skeemis, mille käigus said mitmed parempoolsete poliitiliste jõudude toetajad endale fiktiivseid töökohti Pariisi linnavalitsuses ja sellega lepingulistes suhetes olnud ettevõtetelt.

Chiraci ähvardas kümneaastane vanglakaristus ja 150 000 euro suurune rahatrahv, kuid kohus piirdus tingimisi vangistusega.

1977-1995 aastani Pariisi linnapeana töötanud Chirac, kes kannatab mälukaotuse all ja seetõttu kohtus ei viibinud, on oma süüd eitanud. Pole teada, kas Chiraci kaitsjad kaebavad otsuse edasi.

Chirac on pärast Saksa okupatsioonivõimudega koostööd teinud Philippe Petaini esimene Prantsuse riigipea, kes pidi kohtu ette astuma ja on ka süüdi mõistetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles