Putin presidendi missioonist: tuleb tugevdada poliitilise süsteemi püsivust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (vasakul) ja Ernest Matskjavitšus otsestuudios publiku ees.
Vladimir Putin (vasakul) ja Ernest Matskjavitšus otsestuudios publiku ees. Foto: SCANPIX

Vene valitsusjuht Vladimir Putin ütles tänases otse-eetris, et pärast võimalikku presidendiks saamist on tema üheks põhiliseks ülesandeks poliitilise süsteemi püsivuse tugevdamine, selle vabastamise välismõjudest.

«Oluline, et poliitiline süsteem oleks iseseisev ja vastupidav välistele vapustustele ja igasugustele kelmidele, kes üritavad väljast meie juurde hiilida ja meie sisepoliitilisi protsesse mõjutada. Sellele on vaja teha lõpp,» ütles peaminister vastuseks küsimusele presidendi missiooni kohta.

«Vaja on kindlustada poliitilist süsteemi, laiendada demokraatiat, et inimesed tunneksid sidet võimuorganitega paikkondades ja regioonides ning föderatsiooni tasandil».

Lisaks on hädavajalik moderniseerida ja uuendada majandust.

Putini sõnul on tähtis, et innovatsioon ja moderniseerimine saaks omaseks igale inimesele, et innovatsioon oleks osa riigi üldisest poliitikast.

Vene presidendivalimised toimuvad 4. märtsil 2012. aastal. Putin on võimupartei Ühtse Venemaa kandidaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles