Ratas: Eesti on taas tõestanud, et on rahvusvahelise kogukonna aktiivne osaline (1)

Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Jüri Ratas tegi Eesti ÜRO julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks valimise puhul alljärgneva avalduse.

«Tänan siiralt kõiki ametnikke, diplomaate ja poliitikuid, ning loomulikult Vabariigi Presidenti ja kõiki teisi, kes võtsid meie julgeolekunõukogu ajutiseks liikmeks saamise kampaania oma südameasjaks ja seda suure pühendumusega tegid. Tänan ka meie sõpru, kes meid toetasid ning sellega kinnitasid, et just Eesti on see partner, keda nad julgeolekunõukogus näha soovivad.

Eesti on taas tõestanud, et on rahvusvahelise kogukonna aktiivne osaline, kes mõtleb kaasa, seisab oma väärtuste eest ja panustab selle nimel, et maailm oleks meile kõigile elamiseks parem koht.

Loomulikult kaasneb meie kasuks tehtud otsusega ka suur vastutus. Ma kinnitan, et võtame seda usaldust tõsiselt ja oleme julgeolekunõukogu tasakaalukas ning tõhus liige. Nõukogu liikmena keskendume kindlasti enda jaoks tähtsaimatele teemadele: rahvusvaheline õigus, konfliktide ennetamine, kliima ja keskkonna küsimused julgeoleku kontekstis ja ÜRO julgeolekunõukogu tulevik. Loomulikult on meile alati oluline ka see, et väikeriikide hääl kostaks maailmas valjemini.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles