Iraan: USA uued sanktsioonid näitavad kõnelustepakkumise õõnsust

Copy
Iraani välisministeeriumi pressiesindaja Abbas Mousavi 28. mail Teheranis.
Iraani välisministeeriumi pressiesindaja Abbas Mousavi 28. mail Teheranis. Foto: AFP / Scanpix

USA uued sanktsioonid Iraani naftakeemiatööstusele näitavad, kui õõnsad on president Donald Trumpi väited, et ta on avatud läbirääkimisteks, teatas Teheran laupäeval. 

«Kulus vaid nädal, et saaks tõestust, kui õõnes oli USA presidendi väide, et ta on valmis meiega läbi rääkima,» ütles Iraani välisministeeriumi esindaja Abbas Mousavi pärast seda, kui USA rahandusministeerium teatas reedel uutest sanktsioonidest Iraani suurima naftakeemiaettevõtte PGPIC vastu.

USA kehtestas sanktsioonid Iraani naftakeemiakontsernile PGPIC selle seotuse tõttu Iraani sõjaväe eliitväeosa Revolutsioonikaardiga (IRGC), teatas reedel USA rahandusministeerium.

Sammu eesmärk on lõigata läbi Iraani suurima ja kõige kasumlikuma naftakeemiagrupi rahastamine ja see laieneb ka tema 39 tütarfirmale ja «välismaal baseeruvatele müügiagentidele», ütles ministeerium avalduses.

USA ja Iraani pinged on süvenenud sestpeale, kui president Donald Trump otsustas lahkuda 2015. aasta tuumaleppest ja Iraanile taas majandussanktsioonid kehtestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles