Putin: Kremli nõutusest ei tea ma midagi, sest õppisin jäähokit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähokisõber Vladimir Putin
Jäähokisõber Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Peaminister Vladimir Putin väitis, et ei tea midagi Kremlis toimunud nõupidamistest, mis väidetavalt toimusid seal pärast valimisi ja seoses massiliste meeleavaldustega, kuna õppis jäähokit.

Tänases otse-eetris edastas saatejuht Ernest Ernest Matskjavitšus interneti kaudu laekunud küsimuse, et kas opositsiooni korraldatud rahvakogunemiste tõttu võis Kremlis märgata nõutust ja kas peaminister osales sealsetes nõupidamistes.

«Mind ei kutsutud sinna,» ütles muigav Putin ja lisas, et ta pole niisugustest koosolekutest midagi kuulnud ja ei tea Kremli väidetavast kimbatusest midagi.

«Mina püüdsid sel ajal ja tegelikult püüan siiani õppida jäähokit. Olen nagu lehm libedal jääl, püüan seal siiani midagi korda saata. Ma ei pööra eriti toimuvale tähelepanu, kuid mingit peataolekut pole ma Kremlis märganud, ehkki pole seal ammu viibinud.»

Venemaal 4. detsembril aset leidnud riigiduuma valimiste tulemused tõid rahva tänavatele nii Moskvas kui teistes suurlinnades 5. ja 6. detsembril. Politseinike väitel oli tegemist sanktsioneerimata üritustega, mistõttu toimetati jaoskondadesse sadu inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles