Hunt: Merkel vihjas EL-i valmisolekule pidada uusi Brexiti-kõnelusi

Copy
Briti välisminister Jeremy Hunt.
Briti välisminister Jeremy Hunt. Foto: ISABEL INFANTES / AFP / Scanpix

Briti välisministri Jeremy Hunti väitel andis Saksa kantsler Angela Merkel mõista, et Euroopa Liit on valmis pidama Suurbritanniaga lahkumisleppe üle uusi kõnelusi.

Hunt, kes on üks ligi tosinast peaminister Theresa May mantlipärijaks pürgivast kandidaadist, ütles täna, et rääkis Merkeliga sel nädalal Normandia dessandi 75. aastapäeva üritusel ning on veendunud, et May ja EL-i vahel saavutatud kokkuleppe muutmine on võimalik.

«Ta (Merkel) ütles, et loomulikult, uue Briti peaministriga tahaksime vaadata iga lahendust, mis teil on,» sõnas Hunt Sky Newsi usutluses.

«Kui me võtame õige lähenemise sellele, siis eurooplased on valmis paketi üle läbi rääkima,» lisas ta.

Hunt ei täpsustanud, kas ta viitas õiguslikult siduvale lahkumisleppele, mille kohta EL on korduvalt öelnud, et seda uuesti läbirääkimisteks ei avata, või sellega kaasnevale poliitilisele deklaratsioonile tulevastest suhetest.

Brüssel on öelnud, et deklaratsiooni juurde võidakse tagasi pöörduda, kui Suurbritannia teeb oma seisukohtades olulise muutuse, näiteks tolliliidu või ühisturule ligipääsu osas.

May leppis EL-iga lahutusleppes kokku eelmisel aastal, kuid Briti parlament hääletas selle kolm korda maha, sundides teda Brexiti kaks korda edasi lükkama, viimati 31. oktoobrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles