Trumpi ja Macroni sõpruse puu on surnud (1)

Copy
Donald Trump (vasakul) ja Emmanuel Macron pärast Valge Maja aeda tammepuu istutamist.
Donald Trump (vasakul) ja Emmanuel Macron pärast Valge Maja aeda tammepuu istutamist. Foto: Yuri Gripas/SIPA / Scanpix

Eelmisel aastal USA president Donald Trumpi ja Prantsusmaa riigipea Emmanuel Macroni poolt Valge Maja aeda istutatud tammepuu on surnud.

Kahe riigi omavahelist sõprust demonstreerima pidanud puu istutati eelmise aasta aprillis, mil Macron Washingtoni külastas. Tammepuu oli pärit Prantsusmaalt Belleau' metsast, kus Esimese maailmasõja ajal, 1918. aasta suvel langes lahingus umbes 2000 USA sõdurit.

USA merejalaväelane Belleau sõjaväekalmistul. 
USA merejalaväelane Belleau sõjaväekalmistul. Foto: Virginia Mayo / AP / Scanpix

USA meedia teatas veidi aega pärast puu istutamist, et see on kadunud. Tuli välja, et tamm viidi veidi pärast istutamist kohustuslikku karantiini, veendumaks, et sellega ei tuleks kaasa Euroopast pärit parasiite.

Nüüd on Prantsusmaa meedia teatanud, et puu ei jõua kunagi tagasi Valge Maja aeda, sest see suri karantiinis. Tamm pidanuks karantiinis olema kaks aastat ning seejärel oleks see tagasi istutatud.

Eelmisel nädalal teatasid puu surmast ajalehed Le Monde ja Le Figaro. Diplomaatiline allikas kinnitas uudist ka agentuurile AFP. Prantsuse meedia on kasutanud tammepuu kuivamist metafoorina, et kirjeldada Trumpi ja Macroni kunagiste väga heade suhete halvenemist.

Tammepuu istutamine.
Tammepuu istutamine. Foto: Yuri Gripas/SIPA / Scanpix

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles