Rootsi politsei tulistas Malmö raudteejaamas ähvardusi teinud meest

Copy
Politseinikud Malmö raudteejaama lähedal.
Politseinikud Malmö raudteejaama lähedal. Foto: JOHAN NILSSON / EPA / Scanpix

Rootsi politseinikud tulistasid Malmö raudteejaamas tõsiseid ähvardusi teinud meest, kes ei allunud ametnike korraldustele.

Lõuna-Rootsi politsei pressiesindaja Evelina Olssoni sõnul sai politsei täna hommikul Rootsi aja järgi kell 10.10 väljakutse Malmö raudteejaama, sest seal viibinud mees ähvardas reisijaid plahvatuse korraldamisega.

Olsson ütles, et kui patrullid kohale jõudsid, käitus mees endiselt ähvardavalt ning tekkis olukord, kus võimuesindaja oli sunnitud oma teenistusrelva kasutama. 

Üks tunnistaja ütles ajalehele Sydsvenskan, et tabamuse saanud mees oli ärevuses või vaimselt haige. «Ta karjus täiest kõrist ja ähvardas, et tal on pomm,» ütles tunnistaja. «Mõned inimesed kartsid, aga mõned mõtlesid sarnaselt minule, et see inimene on segane.»

Tema sõnul oli mees oma koti maha visanud, aga kui keegi sellele ei reageerinud, siis korjas ta selle taas üles ning loopis uuesti vastu maad. Kui politsei saabus, siis olla mees karjunud «See on päris. Mul on püstol!». Veidi aega hiljem olid politseinikud sunnitud meest tulistama.

Aftonbladetiga rääkinud pealtnägija sõnul tegi politsei vähemalt neli-viis lasku. Tema väitel oli mees enne tulistamist lähenenud ühele naisele, kes jooksis omakorda eemale ning karjus appi. Mehel olevat kaasas olnud kaks suurt kotti.

Politseinik Malmö raudteejaama läheduses.
Politseinik Malmö raudteejaama läheduses. Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS / Scanpix

Politsei evakueeris raudteejaama. Vahejuhtumi käigus ei saanud vigastada keegi peale ähvardusi teinud mehe. Ta viidi haiglasse, kuid tema seisundi kohta teateid esialgu ei olnud. Rongijaama saadeti kohale ka pommirühm. Dagens Nyheteri teatel lõhkas pommirühm kahtlase seadeldise keskpäeva paiku.

Politsei teatas, et rongijaamas toimunud vahejuhtumi tõttu suurendab politsei oma kohalolekut avalikes kohtades vähemalt kuni asjaolude selgumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles