Kreml: vaid ühe EL-i liikme mõistlikust häälest piisaks

Copy
Vene president Vladimir Putin koos oma nõiniku Juri Ušakoviga,
Vene president Vladimir Putin koos oma nõiniku Juri Ušakoviga, Foto: Sputnik/Scanpix

Euroopa liidritel, kes on Venemaa-vastaste sanktsioonide vastu, ei jätku mehisust öelda seda Brüsselile, kuid Moskva ei võta solvunud hoiakut ja arvestab, et varem või hiljem mõistetakse sanktsioonide kasutust, väidab Vene presidendi nõunik Juri Ušakov.

«Kui palju neid (sanktsioone) on vastu võetud, on ilmselt ka autoritel endil segi läinud. Peaasi, et need kehtestati karistajatele, mitte karistatavale,» ütles Ušakov täna Primakovi konverentsil. 

«Veel kurvem on, et need sanktsioonid tekitavad täiendavat segadust keerulistes rahvusvahelistes ja majandusasjus, õõnestavad Maailma Kaubandusorganisatsiooni põhimõtteid jne,» lausus nõunik.

Tema sõnul ütlesid Peterburi majandusfoorumil «väärikate Euroopa riikide» kõrged esindajad otse kõikide ees, et nad ei toeta Vene-vastaseid sanktsioone, et neist ei ole kasu.

«Kuid, ametivennad, sellest räägiti Peterburis, sedasama Brüsselis öelda nad millegi pärast häbenevad. Aga piisaks vaid ühe riigi mõistlikust häälest ja EL sanktsioonid saaks läbi, sest nende pikendamiseks vajalik konsensus oleks läbi,» väitis Ušakov.

Ta tsiteeris endist Vene peaministrit Jevgeni Primakovi, kes märkis, et kõigi maailma riikidega ei pea sõbrustama, kuid asju ajama peab. «Ta lähtus sellest, et ükskõik millised üleilmsed või kohalikud mured, isegi kõige teravamad, alluvad lahendamisele võrdväärses koostöös,» ütles presidendiabi.

«Venemaa ei võta solvunud poosi, oleme valmis tegelikkust arvestades tegema koostööd sama hästi kui kõigiga. Arvan ja loodan, et varem või hiljem saabub kirgastumine, et Venemaale siltide kleepimine ja süüdistamine kõikides surmapattudes ei anna maailmale kasu ega soodusta küsimuste lahendamist,» deklareeris Ušakov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles